Saturday, 24th of February 2018

name srb2

Svečano zatvaranje šampionata održano je večeras u sali „Nikola Tesla“ hotela Metropol. Uz prijatnu atmosferu i melodije, evocirali smo uspomene sa proteklih 11 dana takmičenja...
Velemajstor Hoang Tan Čang (2467) iz Mađarske nova je šampionka Evrope za 2013. Godinu. Ona je remizirala sa Viktorijom Čmilite u poslednjem kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje, i sa 9 poena iz 11 partija osvojila titulu šampionke.
Vodeća na tabeli Hoang Trang savladala je Aleksandru Kostenjuk u 10. Kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje. Čini se da je Kostenjuk imala loš dan i da je samu sebe pobedila. Izabrala je loš plan, koji je Hoang odmah kaznila, i sa ovom pobedom ima ceo poen prednosti u odnosu na drugoplasirane, s obzirom da su svi važni dueli završeni remijem...
Hoang Trang je remizirala sa Salome Melijom u 9. kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za žene. Partija je okončana u završnici konj protiv lovca, bez mnogo šansi za pobedu i sa jedne i sa druge strane. Meliji je ovaj remi doneo drugu velemajstorsku normu iz 9 partija, sa performansom od 2641 poen.

livegames srb

viewer pic

chess results

Štampa

cc 30Svečano zatvaranje šampionata održano je večeras u sali „Nikola Tesla“ hotela Metropol. 

Uz prijatnu atmosferu i melodije, evocirali smo uspomene sa proteklih 11 dana takmičenja.
Sava Stoisavljević, glavni sudija turnira, proglasila je pobednice turnira, kojima su nagrade uručili Dejan Vasović, zamenik gradonačelnika Beograda, Miodrag Vukotić, predednik Šahovskog saveza Srbije i Alisa Marić, ministar omladine i sporta Republike Srbije i predsednik organizacionog odbora šampionata.
Posle himne Mađarske, Alisa Marić se obratila prisutnima i proglasila takmičenje zvanično zatvorenim.
Goste je, pored Alise Marić, pozdravio i Vladimir Šakotić u ime Evropske šahovske unije.
“Na samom kraju takmičenja čini se da osećaj zadovoljstva ipak nadilazi osećaj umora, jer mislim da su napori koje smo u prethodnom periodu uložili bili vidljivi. Pokušali smo da organizujemo šampionat, koji će se pamtiti barem po nekim detaljima i osobenostima. Vaše ocene, izrečene posle ovog turnira, reći će nam koliko smo u tome uspeli” , rekao je Šakotić.
On se zahvalio svim ljudima koji su učestvovali u organizaciji, a posebnu zahvalnost izrazio je Ministarstvu omladine i sporta Republike Srbije, a posebno ministarki Alisi Marić.
Za ugodnu atmosferu na svečanom zatvaranju pobrinuo se kvartet Sonje Kalaić.

Foto galerija - svečano zatvaranje >>>

Even if your problems are determinate simply hassle-free does not mean it will last forever sildenafil citrate brands is the answer to a great deal of your questions. Eriacta is a separate issue.

Štampa

round11 03Velemajstor Hoang Tan Čang (2467) iz Mađarske nova je šampionka Evrope za 2013. Godinu. Ona je remizirala sa Viktorijom Čmilite u poslednjem kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje, i sa 9 poena iz 11 partija osvojila titulu šampionke. Kuriozitet je da je ova Mađarica rodom iz Vijetnama jedina šahistkinja koja je ujedno šampionka i Azije i Evrope.

Drugo mesto, sa 8 poena podelilo je 6 takmičarki, ali po dodatnim kriterijumima (Prosečan rejting umanjen za najslabijeg protivnika) drugo mesto i srebrnu medalju osvojila Intermajstor Salome Melija (2428) iz Gruzije, a bronzanu medalju osvojila je Intermajstor Lilit Mkrtčjan iz Jermenije (2454).
Poslednje kolo donelo je mnogo uzbuđenja, i mnoge partije igrale su se do samog kraja. Monika Soćko je na sve načine pokušala da postigne pobedu protiv Melije, koja bi joj donela drugo mesto, ali Melija se sigurno branila, i na kraju nije preostalo ništa drugo nego da se slože na remi posle 150 poteza.
Lili Mkrtčjan savladala je Valentinu Gunjinu u partiji prepunoj preokreta. Gunjina je imala ozbiljnu prednost, koju nažalost nije iskoristila, i posle niza grešaka, prednost je prešla u ruke Mkrtčjan koja je nije ispuštala i na kraju partiju krunisala pobedom koja joj je donela bronzanu medalju.
Pobede za deobu 2-7 mesta postigle su još i Aleksandra Kostenjuk koja je na kraju završila na 5. mestu, i Bela Hotenašvili koja je osvojila 6. mesto.
Čestitamo pobednicama, i ostalim učesnicama na fer pleju i uspešnom turniru!

Foto galerija - 11. kolo >>>

Even if your problems are agreed simply hassle-free does not mean it will last forever sildenafil citrate brands is the answer to many of your questions. Eriacta is a single issue.

Štampa

cc 24Nadežda Stojanović
Dame i gospodo, dobro veče i dobrodošli na poslednju konferenciju za novinare Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje. Sa mnom je nova šampionka, velemajstor Hoang Trang iz Mađarske, koja je u poslednjem kolu remizirala sa Viktorijom Čmilite, i sa 9 poena iz 11 partija osvojila titulu.

Trang dobrodošla i čestitke na tituli!
Pre nekoliko dana, kada si bila gost u press centru, rekla si da ništa nije gotovo dok se ne odigra poslednji potez u partiji poslednjeg kola. Sada, kada je turnir zvanično završen, kako se osećaš i kakvi su tvoji utisci?

Štampa

round08 03Ona je u poslednjem 11. kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje remizirala sa Viktorijom Čmilite, i sa 9 poena iz 11 partija osvojila ovu prestižnu titulu.

Hoang Trang će održati press konferenciju danas u 20:00 časova u press centru.

 Foto galerija - svečano zatvaranje >>>

 

Even if your problems are agreed simply hassle-free does not mean it will last forever sildenafil citrate brands is the answer to many of your debated issue. Eriacta is a distinct issue.

Štampa

round10 04Vodeća na tabeli Hoang Trang savladala je Aleksandru Kostenjuk u 10. Kolu Pojedinačnog prvenstva Evrope za šahistkinje. Čini se da je Kostenjuk imala loš dan i da je samu sebe pobedila. Izabrala je loš plan, koji je Hoang odmah kaznila, i sa ovom pobedom ima ceo poen prednosti u odnosu na drugoplasirane, s obzirom da su svi važni dueli završeni remijem.

Tako je Salome Melija remizirala sa Viktorijom Čmilite, a istim rezultatom su završene sledeće partije: Pogonjina-Soćko, A.Muzičuk-Mkrtčjan i Girija-Hotenašvili.
Srpska predstavnica irina Čoluškina poražena je od Ruskinje Marine Romanko u partiji punoj preokreta. Čoluškina je u jednom trenutku imala solidnu prednost, ali u cajtnotu nije odigrala precizno. Kasnije je u jednakoj poziciji pokušala da igra na pobedu, pokvarila poziciju, da bi na kraju izgubila u topovskoj završnici.
Važne pobede zabeležile su Valentina Gunjina protic Lize Šut, Jekatarina Kovaljevska protiv Nana Džagnidze i Sopiko Guramišvili protiv Elene Kozme.
U poslednjem kolu Hoang Trang sastaće se sa Viktorijom Čmilite, a Monika Soćko sa Salome Melijom i ova dva para će odlučiti ko će biti šampionka Evrope za 2013. godinu.

Foto galerija - 10. kolo >>>

Even if your problems are agreed simply hassle-free does not mean it will last in perpetuity sildenafil citrate brands is the answer to many of your issues. Eriacta is a individual issue.

Rezultati / Tabele

 1. kolorezultati 01
 2. kolo - rezultati 02 
 3. kolo - rezultati 03
 4. kolo - rezultati 04
 5. kolo - rezultati 05
 6. kolo - rezultati 06
 7. kolo - rezultati 07
 8. kolo - rezultati 08
 9. kolo - rezultati 09
10. kolo - rezultati 10
11. kolo - rezultati 11

TABELA TURNIRA 

Partije (pgn, viewer)

 1. kolo - pgn 01 - viewer 01
 2. kolo - pgn 02 - viewer 02
 3. kolo - pgn 03 - viewer 03
 4. kolo - pgn 04 - viewer 04
 5. kolo - pgn 05 - viewer 05
 6. kolo - pgn 06 - viewer 06
 7. kolo - pgn 07 - viewer 07
 8. kolo - pgn 08 - viewer 08
 9. kolo - pgn 09 - viewer 09
10. kolo - pgn 10 - viewer 10
11. kolo - pgn 11 - viewer 11

PRENOS UŽIVO

Foto - Video
foto video
ecu logo
mos logo cir 1
 bgd logo150
sss logo150
S P O N Z O R I
comtrade
intesa logo
TEHNIČKI PRIJATELJI
telekom srbija
 white
 I T   P A R T N E R
age
 white
OFICIJALNI PREVOZNIK
lasta
white
MEDIJSKI PARTNER
chess news ru
white 
ŠAHOVSKI PRIJATELJI
chess openings logo